MAGYAR RÉGIZENEI TÁRSASÁG

CÉLJA MINDEN RÉGIZENEI MŰ HISTORIKUS ELŐADÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A MAGYAR ZENÉRE.

"Elismerés

Nem adják át többet az 1999-ben alapított Tinódi-lant díjat, mivel az alapítók szerint már minden arra érdemes művész átvehette az elismerést. A díjat Molnár Pál újságíró és Virágh László zeneszerző alapította az énekelt vers elismerésére. MTI"

 Levelem a MTI kulturális szerkesztőségéhez:

Tisztelt Szerkesztőség!

A múlt heti kuratóriumi ülésünk után a fenti hír került Önökhöz.  A hírt a kuratórium titkára Molnár Pál újságíró adta le, illetéktelenül, erre ugyanis nem kapott felhatalmazást, és a kuratóriumot sem értesítette róla, ráadásul megtévesztő és torzított információkat  közölt.

A hír helyesen így szól:

1. A Tinódi-lant díjat a kuratórium egyhangú döntéssel, pénzügyi okok miatt megszüntette. A díj tárgya egy (kedvezményes áron 100 ezer forintért készíttetett) koboz, amelyet már 13 alkalommal adtunk át. Az alapítvány, amely ezt az összeget évről évre rendelkezésünkre bocsátotta, sajnálatos módon a támogatást megszüntette. A döntés meghozatalában az is közrejátszott, hogy már harmadik éve nem találtunk a díj követelményrendszerének megfelelő jelöltet (historikus előadásmód stb). A kuratórium azt is kimondta, hogy ha az anyagi feltételek fennállnak, illetőleg alkalmas jelöltet is találunk, új régizenei-irodalmi díjat alapítunk a régi magyar énekelt vers előadóinak elismerésére.

2. A díjat a MAGYAR RÉGIZENEI TÁRSASÁG alapította 1999-ben Molnár Pál újságíró javaslatára.

3. Idén január 17-én, szombaton tartotta a Magyar Régizenei Társaság szokásos évi Tinódi emlékhangversenyét  Magyar epikus költészet címmel. Ez alkalommal elismerő oklevelet nyújtottunk át Kónya István lantművésznek, nemrég megjelent Lantkönyv, A lant vándorútja Európában című könyvéért. Mindezt Molnár Pál nem tartotta szükségesnek közölni.

Kérem, szíveskedjenek kiigazításunknak helyt adni!

Budapest, 2015. január 19.

 Köszönettel

  

                                                                             Virágh László                                                                                                                                                           MRZT és kuratóriumi elnök

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 6
Heti: 66
Havi: 269
Össz.: 31 387
Oldal: KÖZLEMÉNYEK
MAGYAR RÉGIZENEI TÁRSASÁG - © 2008 - 2019 - earlymusic.hupont.hu